De besparing op gas en kosten is afhankelijk van het type warmtepomp en de aanschafprijs. Bij de kleinste warmtepomp (5 kW) is de co2 besparing zo’n 970 kg per jaar.
Nederland kent de werkkostenregeling (WKR). Door deze regeling heb je tot 50% belastingvoordeel op de aanschaf van je hybride warmtepomp. Daarbij kun je ook betalen met je brutoloon of je verlofdagen.
Via de werkkostenregeling mag je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven. Via de WKR is het nu ook mogelijk een onbelaste vergoeding voor een hybride warmtepomp aan je werknemers te verstrekken.
Dat is helemaal niet erg, er zijn dan drie alternatieven:
Dat hangt van de situatie af. Heb je de hybride warmtepomp zelf betaald dan ben je vanaf dat moment ook eigenaar, ook als je de hybride warmtepomp financiert door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Energie Bespaarlening.
De ISDE subsidie ontvang je normaal gesproken binnen 4 weken na installatie.
ZEROgas kan deze subsidie voor je aanvragen.
De rente bedraagt nu slechts 1,7%. De maandelijkse aflossingen en rentekosten worden ruimschoots gecompenseerd door het energievoordeel van de hybride warmtepomp. Ook met de Energie Bespaarlening ga je er financieel dus op vooruit.
Bij zowel directe betaling als financiering via de Energie Bespaarlening ontvang je de werknemersvergoeding (belastingvoordeel) gedurende 6 maanden tot maximaal 7 jaar bij je maandsalaris.
De hybride warmtepomp is een combinatie van de (bestaande) CV-ketel en een lucht-water warmtepomp. Een lucht-water warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht, hij gebruikt de buitenlucht voor de verwarming van de woning. Afhankelijk van het type warmtepomp (kW) bespaar je hierdoor zo’n 40 tot 70% op je gasverbruik. De CV-ketel helpt de warmtepomp op koude dagen als de buitentemperatuur 4 graden of minder is. Ook zorgt de CV-ketel ervoor dat er altijd warm water is voor bad en douche.
Dit is afhankelijk van het bouwjaar van de CV-ketel. Is de CV-ketel ouder dan 5 jaar? Wij adviseren in dat geval om de CV-ketel te vervangen bij het plaatsen van de hybride warmtepomp.
Of je huis geschikt is voor een hybride warmtepomp hangt af van een aantal factoren, dit wordt tijdens de schouw met je besproken en uitgelegd. Bijna alle huizen met een gasaansluiting zijn geschikt voor een hybride warmtepomp.
ZEROgas maakt gebruik van twee krachtige merken hybride warmtepompen:
Daikin Altherma Intergas Hybride: de afmeting van de binnenunit is 800 x 400 450 mm. Deze unit weegt maar 30 kg.
De Daikin buitenunit weegt 54 kg en de afmeting is 735 x 307 x832 mm.
De Panasonic Aquarea buitenunit heeft een afmeting van 795 x 900 x 320 mm. Deze unit weegt 66 kg.
De fabrieksgarantie is standaard 2 jaar. Als de installatie door ZEROgas monteurs is uitgevoerd, wordt de garantie met 1 jaar verlengd.
De verwachte levensduur is vergelijkbaar met de levensduur van een CV-ketel. Bij normaal gebruik en jaarlijks onderhoud bedraagt deze 15 – 20 jaar.
Ja, door de plaatsing van een hybride warmtepomp gaat het energielabel tot wel 2 stappen omhoog. Dit heeft een waardevermeerdering van je woning tot gevolg.
Bij een warmtepomp hebben we te maken met een binnen- en een buitenunit. De binnenunit maakt nagenoeg geen geluid. De Daikin Altherma en de Panasonic Aquarea buitenunits behoren tot de stilste uit de markt. In de zomer wordt doorgaans niet verwarmd. Wel bestaat de mogelijkheid om met deze hybride warmtepomp te koelen maar daarvoor is veel minder energie nodig. Dit zal dan ook nauwelijks hoorbaar zijn.
Zowel Daikin als Panasonic kunnen worden aangesloten op een CV-ketel. Bij een CV-ketel ouder dan 5 jaar adviseren wij om de CV-ketel bij plaatsing van de warmtepomp te vervangen. Daarmee wordt verschil in levensduur van de onderdelen van de hybride combinatie voorkomen.
Als de warmtepomp je eigendom is dan zorgt dit voor een meerwaarde bij verkoop van de woning. De nieuwe eigenaar zal hier erg gelukkig van worden, mede gezien de energiebesparing.
Bij het gebruik in combinatie met de Energie Bespaarlening kun je de aflossing van de lening doen uit de meerwaarde bij verkoop van de woning.
De voordelen kunnen mee worden genomen naar de nieuwe werkgever. De nieuwe werkgever moet er wel voor openstaan. Onze ervaring is gelukkig dat duurzame werkgevers dit extra werknemersvoordeel graag bieden.
De hybride warmtepomp zal door ZEROgas of een andere gecertificeerde installateur worden geplaatst. ZEROgas zal echter altijd de controle verrichten op de installatie.
Voorafgaand aan de installatie zal er een technische schouwing plaatsvinden door een van onze monteurs. Hierbij wordt ook de installatie besproken.
De installatie is op deze manier optimaal voorbereid en zo komen we niet voor verrassingen te staan.
Afhankelijk van het type warmtepomp kan de storing op afstand worden hersteld. Is dit niet mogelijk dan zal er een monteur langskomen om de storing te verhelpen. Tijdens de garantieperiode is dit kosteloos. Het is ook mogelijk om voor het onderhoud van zowel de CV-ketel als de warmtepomp een onderhoudscontract af te sluiten.
De levertijd is afhankelijk van de beschikbaarheid bij de leverancier. Gemiddeld is dit 4 tot 6 weken.
ZEROgas adviseert en installeert zonnepanelen, airconditioning en warmtepompen. Wij zijn sinds 2015 actief in de markt van zowel zonnepanelen als lucht-water warmtepompen. ZEROgas vertegenwoordigt de warmtepomp merken van Daikin en Panasonic.
Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven?
Stuur deze naar info@warmtepompviadezaak.nl